რეკომენდირებულია საქართველოს ნატურალური კვების ინსტიტუტის მიერ
შემადგენლობა:
ახლად გაღივებული ხორბლის მარცვლები 200 გრ.
ფასი: 5,5 ლარი.
დამუშავებულია ვერცხლით, გაღივებულია ცოცხალ წყალზე!
ცხიმები 10%,
ცილები 26%,
ნახშირწყლები 34%.
მიკროელემენტები:
კალიუმი (850 მგ/100 გ),
კალციუმი (70 მგ/100 გ),
ფოსფორი (1100 მგ/100 გ),
მაგნიუმი (400 მგ/100 გ),
მარგანეცი (4,3 მგ/100 გ),
რკინა (10 მგ/100 გ),
ცინკი (20 მგ/100 გ),
ვიტამინები:
B1 (2 მგ/100 გ),
B2 (0,7 მგ/100 გ),
B3 (4,5 მგ/100 გ),
B6 (3,0 მგ/100 გ),
ფოლის მჟავა B9 (0,35 მგ/100 გ),
E (21,0 მგ/100 გ),
გაღივების დროს ვიტამინი C რაოდენობა იზრდება 1,07 მგ - 10,36 მგ/100გ.)
ჯამური ანტიოქსიდანტების შემცვლელობა 550მგ.
ახლად გაღივებული ხორბლის მარცვლები რეკომენდირებულია შემდეგი დაავადებების სამკურნალოდ: ქრონიკული კოლიტი, გასტრიტი და გასტროდუოდენიტი, კუჭის და თორმეტგოჯა ნაწლავის წყლულის კომპლეკსური მკურნალობის დროს (წინააღმდეგჩვენებაა გამწვავების პერიოდი). უჯრედისი (ხორბლის გარსი) აწესრიგებს კუჭ-ნაწლავის მოქმედებას და დადებითად მოქმედებს ნაწლავის ფლორაზე. გაღივებული ხორბალი აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევის და ნერვული სისტემების მუშაობას, ამსუბუქებს სტრესის შედეგებს. ნაჩვენებია ალერგიის, შაქრიანი დიაბეტის, სიმსუქნის მკურნალობის დროს. აუმჯობესებს კანის და ფრჩხილის მდგომარეობას, აღადგენს გაჭაღარავებული თმის ფერს.
საკვებ პროდუკტებში ქიმიური ელემენტების და ვიტამინების შემცველობის ცხრილი
(მგ/100გг) |
|||||||||||||
პროდუქტი | კალიუმი | კალციუმი | ფოსფორი | მაგნიუმი | მარგანეცი | რკინა | ცინკი | B1 | B2 | B3 | B6 | ფოლის მჟავა | E |
თეთრი პური | - | 18 | 87 | 0,5 | 1,2 | 0,7 | - | 0,1 | 0,07 | 0,67 | 0,1 | - | 0,7 |
ფქვილი | 122 | 22 | 92 | 20 | 2,7 | 1,1 | 0,7 | 0,18 | 0,13 | 1,2 | 0,2 | - | 1,1 |
ხორბლის მარცვალი | 350 | 45 | 423 | 146 | 3,7 | 3,9 | 4,1 | 0,46 | 0,23 | 5,1 | 0,5 | 0,04 | 7 |
გაღივებული ხორბლის მარცვალი | 850 | 70 | 1100 | 400 | 4,3 | 10 | 20 | 2 | 0,7 | 4,5 | 3 | 0,35 | 21 |